Nevel je osnovan 1994. godine od Dobrivoje Grahovac i od tada učestvuje u izgradnji oko 3000 stambenih jedinica kao podizvođača na instalaciji LV i MV u Srbiji. Osim toga, Nevel je bio angažovan na elektroinstalaciji prilikom izgradnje hotela “PREZIDENT” BEST VESTERN, koji se nalazi u Novom Sadu u Srbiji i kompletne reforme u hotelu “BRUNSVEEK MONTENEGRO” u Bečićima, Crna Gora. Osim toga, NEVEL je bio uključen u projekat glavne bankarske zgrade za Srbiju za Credit Agricole banku u Novom Sadu, Srbija sa preko 5000 m / kvadratnih i nekoliko restorana i manjih projekata.

Što se tiče solarnih projekata, NEVEL je učestvovao u fabrici “KOSOVO” PV za kompaniju GRANSOLAR iz Španije u 2012. i od tada je zadužen za održavanje ove fabrike. Nevel je učestvovao u izgradnji PV projekta “Palo” na Filipinima u Taclobanu sa 5 električnih rukovodilaca i rukovodioca električne energije. Nevel učestvovao je u sklopu projekta “Sobral” i “Sertao” PV 70MV koji se nalazi u Sao Joao do Piaui, Brazil sa 6 generalnih nadzornika i električnim menadžerom. Osim toga, NEVEL je uradio preko 100 projekata za navodnjavanje Solar i autonomne solarne sisteme u Srbiji.

Ključno osoblje:

DOBRIVOJE GRAHOVAC (vlasnik Nevela, elektro inženjer, radio je kao rukovodilac projekta koji se bavi električnom instalacijom u izgradnji više od 3000 stambenih jedinica. Šef tima za održavanje solarnih postrojenja i sistema.)

ALEKSANDAR GRAHOVAC (rukovodilac tima za solarne projekte u NEVEL-u, specijalista za energetski sistem) Aleksandar je učestvovao kao vođa tima ili rukovodilac projekta u izgradnji više od 450 MV PV projekata na 4 kontinenta, a osim toga bio je zadužen za kontrolu kvaliteta, kao predstavnik klijenta, prilikom izrade 240MV solarnih panela u nekoliko fabrika u Kini.)

Aleksandar je takođe obavljao obuku osoblja za održavanje na 75MV PV postrojenju ,, LESEDI “u Južnoj Africi, 75MV PV postrojenje ,, LETSATSI” u Južnoj Africi, 50MV PV postrojenje ,, PALO “na Filipinima, 5,5MV PV postrojenje ,, KOSOVO “U Bugarskoj, 70 MV PV postrojenja” SOBRAL “i” SERTAO “u Brazilu.